به گزارش پایگاه خبری تحلیلی رادار اقتصاد به نقل از راشاتودی، صندوق بینالمللی پول هشدار داد تبعات منفی اقتصادی به خاطر شیوع ویروس کرونا برای اقتصاد کشورهای خاورمیانه و آسیای مرکزی ممکن است بسیار شدیدتر از آن چیزی باشد که پیشتر انتظار میرفت.
این صندوق در آخرین گزارش پیشبینی خود نسبت به رشد اقتصادی کشورهای خاورمیانه و آسیای مرکزی را نسبت به گزارش قبلی پایینتر آورده است.
بر اساس اطلاعات جدید رشد اقتصادی کشورهای خاورمیانه و آسیای مرکزی برای سال جاری منفی ۴.۱ درصد خواهد بود که نسبت به پیشبینی قبلی در ماه آوریل ۱.۳ درصد منفی بیشتر شده است.
صندوق بینالمللی پول میگوید هم کشورهای صادرکننده نفت که درآمدشان وابسته به فروش حاملهای انرژی است و هم کشورهای واردکننده نفت که علیرغم کاهش قیمت و هزینههای خرید انرژی شاهد افت قابل توجه درآمد خود در حوزه گردشگری و خدمات بودهاند به خاطر شیوع ویروس کرونا تبعات اقتصادی جدی را تجربه خواهند کرد.
البته پیشبینیها حاکی از آن است که کشورهای نفتی خاورمیانه آسیب بیشتری ببینند چرا که هم شاهد شیوع گسترده کرونا و تبعات اقتصادی آن در این کشورها هستیم و هم قیمت نفت به خاطر همین شیوع کاهش پیدا کرده و درآمد آنها افت شدیدی را تجربه کرده است.
صندوق بینالمللی پول میگوید با توجه به آنکه شیوع ویروس کرونا نقاط ضعف و آسیبپذیری قبلی کشورهای خاورمیانه و آسیای مرکزی را شدیدتر کرده خسارتهای اقتصادی این بحران بر اقتصاد کشورهای منطقه یاد شده در بلندمدت شامل کاهش رشد اقتصادی، اشتغال، و درآمد همچنان یکی از اصلیترین نگرانیها است.
این صندوق میگوید کسری مالی و بدهی این کشورها به قدری افزایش یافته که در ۲۰ سال گذشته بیسابقه بوده و آنها را بیشازپیش در مقابل شیوع ویروس کرونا آسیبپذیر کرده است.
صندوق بینالمللی پول پیشبینی کرده تا سال ۲۰۲۵ اقتصاد منطقهای در خاورمیانه و آسیای مرکزی ۱۲ درصد پایینتر از پیشبینیها برای این سال قبل از شیوع ویروس کرونا خواهد بود.
این مؤسسه بینالمللی تأکید کرده با توجه به آنچه شاهد هستیم تولید ناخالص داخلی کشورها ممکن است حداقل تا ۱۰ سال آینده به سطح پیشبینیها قبل از شیوع ویروس کرونا نرسد.
نظر شما